Maskers
Projecten
Tekeningen
Sculpturen
Opdrachten
CV
Film
Home

DE BRON VAN HET BLAUWE LINT

Voordat het Blauwe Lint op twee plekken uit de aarde op de drempel van de Al Garhoud brug verschijnt, staat in de driehoek die wordt gevormd door de wegen die naar de brug leiden, de inleiding van het blauwe lint.

Twintig meter hoog en tien meter in het vierkant rijst een ruimtelijke constructie op van roestvast staal. Uit het midden van deze constructie van een ruimtelijke X, tien meter boven de aarde, klettert water neer met een geweldige hoeveelheid en met een immense kracht.

Het lijkt of de bovenste helft van de X met wijd gespreide armen onzichtbaar water van boven ontvangt en die hoeveelheid als een geschenk aan de dorstige aarde geeft.

Alle benen van de X zijn, net als het Blauwe Lint, verlicht door LED lichten. Ook het vallende water wordt door blauw licht aangeschenen.

De benen van de X hebben dezelfde vierkante maat als de elementen van het Blauwe Lint: 80 bij 80 cm.

Het vallende water stroomt door het Blauwe Lint naar de kelk aan de andere kant van de brug. Tenslotte is kunst illusie.

Het water kruist de stroom van de Creek en symboliseert de werkelijke eenheid van de twee delen van Dubai.

Het is afhankelijk van het niveau van de plek waar de X komt te staan in relatie tot de absolute hoogte van de kelk, wat de hoogte van de X uiteindelijk zal zijn. De X zou 20 meter, maar ook 24 of 30 meter hoog kunnen worden.

’s Avonds zak uit de vier uiteinden van de X laserlicht de hemel in priemen. In blauw natuurlijk. Zo ontstaat een oneindige X in licht.